جدول وزن براکت قالب بندی

جدول وزن براکت قالب بندی ساختمان

نام محصولابعاد (cm)وزن (kg)
براکت 120120*12030
براکت 160160*16040

دانلود pdf جدول اوزان براکت

تفاوت براکت با براکت قالب بندی چیست؟

بطور کلی براکت (bracket) یا پایه نگهدارنده، یکی از عناصر معماری و عضوی است که ممکن است از چوب، سنگ یا فلز ساخته شده باشد و بر روی دیوار نصب می‌شود تا وزنی را پشتیبانی یا تحمل کند. در سازه های بتنی به قسمت برجسته ستون ها که به عنوان نشیمن گاه تیر جهت نگهداری آن به کار می رود براکت یا کربل (Corbel) می گویند. براکت‌ها می‌توانند به عنوان تکیه‌گاه یک مجسمه، بالکن، تاق قوسی، گلشنه، تاقچه و… استفاده شوند. در واقع براکت در قالب بندی نقش اساسی دارد. 

همچنین به عنوان یک عنصر تزئینی یا برای تحمل وزن به کار روند. دو وجه براکت یک زاویه راست را تشکیل می‌دهند که یکی از آن‌ها به دیوار می‌چسبد و دیگری زیر سطح طرح‌ریزی‌شده جای می‌گیرد. براکت ها در علوم مختلف از قبیل علم معماری، ریاضی،نجوم،دندانپزشکی و ….. کاربرد دارند و تقریبا نقش یکسانی را در همه علوم و صنایع ایفا می کنند که در این مقاله قصد داریم درباره براکت جهت استفاده در صنعت ساختمان سازی و معماری صحبت کنیم که به براکت قالب بندی معروف است.

براکت قالب بندی ساختمان

براکت قالب بندی چیست و چه کاربردی در صنعت ساختمان سازی دارد؟

همانطور که گفته شد براکت ها به صورت L شکل یا مثلثی هستند که از پروفیل یا لوله ساخته می شوند و کار انتقال وزن به دیوار را انجام می دهند و در قالب بندی بتن، معمولاً در بتن ریزی دیوارهای بلند و ستون ها توسط بلت روی دیوار بسته میشوند و قالب ها در ارتفاع روی آن قرار می گیرند. نحوه ی استفاده از براکت قالب بندی در سازه به این صورت است که یک ضلع از آن به خود دیوار متصل می شود که این کار توسط بولتی که از قبل داخل دیوار بتنی تعبیه شده انجام می گیرد، و ضلع دیگر آن به صورت عمود بر دیوار قرار می گیرد. 

براکت سکویی است  پایدار جهت انجام عملیات قالب‌بندی و در حقیقت عضوی از سیستم قالب بالارونده و لغزنده می‌باشد که وظیفه تحمل وزن دیواره موقت فولادی‌، ارائه جایگاه مناسب جهت شاقول کردن آن‌، اتصال جان پناه و داربست آویز را عملیاتی می‌سازد‌ که در دسته بندی قالب های بتن خاص قرار می گیرند و امروزه استفاده از آن ها رواج زیادی پیدا کرده است.

در پروژه های بزرگ با ارتفاع بتن ریزی زیاد، قطعاً براکت یکی از قطعات ضروری و پرکاربرد می باشد. با توجه به اینکه براکت نیز مانند دیگر تجهیزات قالب بندی بتن به صورت موقتی و فقط تا پایان بتن ریزی و گیرش بتن استفاده می شود، خرید و فروش آن هم به صورت نو و هم به صورت دست دوم انجام می گیرد. براکت ها در دو نوع لوله ای و پروفیلی ساخته میشوند که از نظر وزنی با هم تفاوت دارند ضمنا براکت پروفیلی به جهت سهولت کاربری، مطلوبیت بیشتری دارد. جهت بتن ریزی سازه های مرتفع (بیش از 4 متر ارتفاع) از سیستم قالب بندی در ارتفاع استفاده میشود که طی چند مرحله این عمل صورت می گیرد. 

در ضمن جهت پايداري سيستم قالب بندي و سهولت بتن ريزي در ارتفاع از جک هاي شاقول كننده و سكوي بتن ريزي و همچنین براکت قالب بندی استفاده می نماییم.

براکت قالب بندی
براکت قالب بندی

از کنار هم قرار دادن تعدادی براکت با فاصله ی مشخص می توان فضای لازم را جهت بستن قالب بتن ریزی مرحله ی بعدی دیوار فراهم کرد. همچنین، براکت ها به منظور تامین فضای ایمن برای کارکردن کارگران و ایجاد جان پناه نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به براکت هایی که برای تامین جان پناه استفاده می شوند براکت جان پناه می گویند و ابعاد مشخصی دارند.  امروزه براکت ها بسته به نیاز مشتری و نوع کاربرد آن در ابعاد و انواع مختلف تولید و عرضه می گردند.

برای قالب بندی و بتن ریزی در ارتفاع از براکت و سکوی بتن ریزی استفاده می شود. براکت های قالب بندی ساختمان در ابعاد استاندارد 90 سانتی متر و 120سانتی متر تولید می شود. ابعاد براکت و پروفیل های مورد استفاده در ساخت آن مواردی هستند که تفاوت اصلی بین براکت ها را مشخص می کنند. هنگام خرید براکت قالب بندی مشتری می تواند بنا بر نیاز خود در پروژه ابعاد براکت را تعیین کرده و همچنین پروفیل های مورد استفاده را مشخص کند. 

البته واحد فنی کارخانه نیز می تواند در در این موضوع به کارفرما کمک کرده تا در نهایت براکت قالب بندی مورد نیاز مشتری تولید شده و به فروش برسد. مشتری می تواند پس از خرید براکت های قالب بندی تا مدت ها از آن استفاده کرده و یا تحت عنوان براکت دست دوم آن را بفروشد.

همان طور که گفته شد خرید و فروش براکت های ساخته شده به صورت دست دوم نیز رواج دارد که در این رابطه میتوانید جهت خرید و استعلام لیست قیمت با واحد فروش شرکت تنها پولاد(مرکز خرید و فروش تجهیزات قالب بندی نو و دست دوم  و داربست فلزی) تماس بگیرید و براکت های نو یا دست دوم مدنظر خود را سفارش دهید. تمامی محصولات این شرکت دارای استاندارد و کیفیت بالا میباشند و با قیمت بسیار مناسب و ارزانتر نسبت به دیگر شرکت های فروشنده تجهیزات قالب بندی بتن، عرضه میشوند. 

درضمن به این نکته هم باید توجه داشت  که به دلیل افزایش روزافزون قیمت فلزات و آهن آلات، بیشتر مردم به خرید قالب های دست دوم روی آورده اند که فرق چندان زیادی با قالب های نو ندارند و از نظر اقتصادی هم باصرفه تر هستند.

متعلقات براکت های قالب بندی

پيچ دروني براكت: پیچ درونی براکت جهت بسته شدن مخروطی براکت بر روی آن می باشد به طوری که در آخر در بتن مدفون می شود

مخروطي براكت: این قطعه از یک طرف به پیچ درونی و از سمت دیگر به پیچ بیرونی و بادامک متصل است.

بادامک براكت: این قطعه مابین مخروطی و پیچ بیرونی قرار میگیرد.

پيچ بيروني براكت: براکت بر روی این پیچ قرار می گیرد.

مخروطی و بادامک براکت به روش ریخته گری تولید و از جنس چدن نشکن (داکتیل) می باشد.

شرکت تنهاپولاد تولیدکننده براکت قالب بندی است. جهت استعلام قیمت و سفارش خرید براکت قالب بندی بتن با شماره تلفن واحد فروش 02154651000 تماس بگیرید.