روش های بالا بردن مقاومت بتن

از آنجا که هر چه مقاومت بتن بیشتر باشد، کیفیت آن نیز بالاتر است از راهکارهایی برای بالا بردن مقاومت بتن استفاده می‌شود. برای افزایش مقاومت بتن دو عامل بسیار تاثیرگذارند. عامل اول ساخت اولیه بتن است و عامل دوم بتن‌ریزی. در این مقاله قصد داریم با راهکارهای افزایش مقاومت بتن آشنا شویم. پس اگر شما هم به این مبحث علاقه‌مند هستید با ما در این مقاله همراه باشید.

راهکارهای بالا بردن مقاومت بتن

در اینجا به چند راهکار اشاره می‌کنیم که می‌تواند برای افزایش مقاومت و در پی آن کیفیت بتن موثر باشد و مقاومت بتن را هنگام استفاده از قالب بتن افزایش دهد.

نسبت بیشتر سیمان به آب در ترکیبات بتن

مهم‌ترین عامل افزایش مقاومت بتن نسبتی است که بین سیمان و آب برقرار است. اگر از نسبت بیشتر سیمان به آب در ترکیبات بتن استفاده کنید می‌توانید میزان مقاومت بتن را تا حد زیادی افزایش دهید. به صورت معمول از نسبت آب به سیمان ۰.۴۵ تا ۰.۶۰ استفاده می‌کنند. اگر از آب بیشتری در این ترکیب استفاده کنید، باعث می‌شود در بتن فضای خالی شکل بگیرد و مقاومت آن هم به همان نسبت کاهش یابد. پس در تهیه بتن به این نکته مهم دقت کنید که نسبت سیمان به آب باید چقدر باشد.

استفاده از تراکم بیشتر بتن برای بالا بردن مقاومت بتن

برای افزایش مقاومت بتن از روش تراکم بیشتر بتن استفاده کنید. در این روش با از بین بردن هرگونه حفره هوا بین ذرات، بتن را به صورت فشرده و متراکم درمی‌آورند. زیرا وجود این حفره‌های هوا روی بتن باعث می‌شود مقاومت آن را تا حد بسیاری کم شود.

توجه به مواد تشکیل‌دهنده

طبق استانداردها حداقل میزان سیمان تعیین شده برای شرایط مختلف و گریدهای متفاوت بتن عددی متغیر است. شما باید به جدول عیار بتن مراجعه کنید تا بتوانید عیار مناسب سیمان را به کار ببرید. هر چه عیار بالاترباشد، میزان مقاومت بیشتر است. همچنین برای بالا بردن مقاومت بتن باید به ترکیبات دیگر بتن یعنی سنگدانه و نوع آب مصرفی در آن نیز دقت کنید که از چه کیفیتی برخوردارند. مثلا اگر از آب‌های اسیدی استفاده کنید یا از آب دریا ناخالصی‌های موجود در این نوع آب‌ها باعث می‌شود مقاومت بتن شما به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

عمل‌آوری بتن : عامل مهم در بالا بردن مقاومت بتن

برای افزایش مقاومت بتن باید بتنی که تهیه کرده‌اید به خوبی عمل‌آوری شده باشد. عمل‌آوری هم به اقدامات و فعالیت‌هایی گفته می‌شود که کمک می‌کند تا هیدراتاسیون به میزان مناسبی توسعه یابد. برای این کار از اعمال رطوبت و توجه به دمای مناسب در بتن استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود آب کافی برای تکمیل فرایند هیدراتاسیون بدون هیچ وقفه‌ای در اختیار بتن قرار بگیرد که در افزایش کیفیت بتن تاثیرگذار است.

نرخ بارگذاری

از دیگر روش‌های بالا بردن میزان مقاومت بتن این است که سرعت بارگذاری را افزایش دهید. با این کار زمان کمتری برای خزش وجود دارد. خزش‌ها باعث می‌شود که شکل دائمی سازه تغییر کند. اما اگر بارگذاری سریع اتفاق بیفتد مقاومت بتن افزایش می‌یابد.

استفاده از افزودنی‌ها برای بالا بردن مقاومت بتن

از افزودنی‌های بتن هم برای بالا بردن میزان کیفیت آن استفاده می‌کنند. هر ماده‌ای غیر از سیمان پرتلند، آب و نیز سنگدانه های جامد یا مایع افزودنی گفته می‌شود. از این افزودنی ها برای بهبود خواص بتن قبل از اختلاط و در حین اختلاط استفاده می‌کنند. نسبت این افزودنی‌ها به بتن هم نکته دیگری است که باید به آن توجه ویژه داشته باشید تا مقاومت بتن افزایش یابد و کیفیت آن بیشتر شود. ابرروان کننده بتن، ژل میکروسیلیس و پودرهای میکروسیلیس از مواد افزودنی به حساب می‌آیند که می‌توانید با افزودن آنها از بالا بردن مقاومت بتن اطمینان حاصل کنید. در ادامه اطلاعاتی پیرامون بتن ارائه می‌شود که می‌تواند مفید واقع شود.

پیشنهاد ناشر

ممکن است این را نیز بپسندید: قالب بتن لبه خم

مقاومت بتن

بتن چیست و چه انواعی دارد؟

بتن یکی از مصالح پراستفاده در صنعت ساختمان‌سازی است. مواد اصلی بتن شامل آب، سیمان، سنگدانه‌ها و افزودنی‌های مجاز هستند. همانطور که گفته شد کیفیت هر کدام از این عناصر می‌تواند بر کیفیت نهایی بتن و نیز میزان مقاومت آن تاثیر بگذارد.

بتن‌ها را می‌توان بر اساس ویژگی‌های زیر دسته‌بندی کرد:

  • مقاومت فشاری
  • کاربرد بتن
  • خواص بتن

انواع بتن‌های موجود در بازار شامل موارد زیر هستند:

بتن معمولی

این نوع بتن رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین نوع بتن است که از ترکیب سه ماده اصلی به دست می‌آید. یعنی از ترکیب سیمان، آب و سنگدانه. میزان مقاومت این نوع بتن چیزی در حدود ۱۰ تا ۴۰ مگا پیکسل محاسبه شده است.

بتن‌های غیر مسلح

بتن‌های غیر مسلح فاقد هر گونه میلگرد هستند و اجزای تشکیل‌دهنده آنها مانند اجزای تشکیل‌دهنده بتن‌های معمولی است. هر چند اختلاط مرسوم برای تهیه این بتن ۴:۲:۱ است. معمولا از این نوع بتن برای ساختن پیاده‌رو استفاده می‌کنند.

بتن های مسلح

از دیگر بتن‌های مورد استفاده در صنعت ساختمان‌سازی بتن مسلح است. این نوع بتن دارای دو ویژگی‌ است. در برابر فشار قوی عمل می‌کند اما در برابر کشش‌ها ضعیف است. در این نوع بتن می‌توانید از عنصر تسلیح‌کننده مانند الیاف هم استفاده کنید. انواع دیگر بتن شامل موارد زیر است:

  • بتن‌های پیش‌ساخته
  • بتن‌های پیش‌تنیده
  • بتن‌های سبک
  • بتن‌های سنگین

 

پیشنهاد ناشر

ممکن است این را نیز بپسندید: قالب بتن پلاستیکی

 

انواع نگهدارنده‌ها و مواد شیمیایی برای بالا بردن مقاومت بتن

انواع افزودنی‌های شیمیایی بتن را می‌توان به چهار دسته کلی تقسیم کرد:

  • ملامین سولفونات
  • نفتالین سولفونات
  • لیگنو سولفونات
  • اسیدهای پلی کربوکسیلاک

انواع نگهدارنده‌ها و روان‌کننده‌های بتن

از انواع نگهدارنده‌ها و روان‌کننده‌ها برای جلوگیری از تبخیر سطحی و بالا بردن مقاومت بتن استفاده می‌کنند. در اینجا به یک نوع نمونه از این نگهدارنده‌ها اشاره می‌کنیم.

کیورینگ بتن NSH-AC 810

 از این نگهدارنده برای سطوح مختلف مانند کانال آب استفاده می‌کنند. همچنین در فرودگاه‌ها و سالن‌ها هم کاربرد دارد. عملیات پاشش با این نوع نگهدارنده به صورت اسپری کردن روی سطح بتنی بعد از بتن‌‌ریزی است. از این نگهدارنده بسته به نوع و اندازه قالب در حد ۱۰۰ سی‌سی استفاده می‌کنند.

در این مقاله سعی شد اطلاعاتی درباره راهکارهای افزایش مقاومت بتن ارائه شود. این راهکارها باعث می‌شود تا کیفیت بتن تولیدی و به کاررفته در بخش‌های مختلف افزایش یابد. همچنین اطلاعات مختصری درباره بتن و انواع آن ارائه شد.

 

زهرا مرادمندمشاهده نوشته ها

Avatar for زهرا مرادمند

[elementor-template id="49135"]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *